Het bedrijf

Autobekleders zijn specialisten op het gebied van: automobielen, bedrijfswagens, bussen, motoren, boten, vliegtuigen en koetsen.
 

Onze voorlopers waren de rijtuigbekleders, die vroeger het koetswerk verzorgden. Ook de zadelmaker kunnen wij hiertoe rekenen. Zij leverden een kussen en een beschermend zeiltje tegen wind en regen voor de koetsen. Eigenlijk kunnen we zeggen dat de rijtuigbekleders onze voorlopers waren.

In Frankrijk hebben ze een echte school voor het rijtuigbekleden gemaakt. Daar was het ook het meest gespecialiseerde beroep. De artistieke decoratie en producten van deze rijtuigbekleders waren ook meesterstukken van dit ambacht. In het rijksmuseum kun je nog de meesterwerken van onze voorlopers bewonderen.

De ontwikkeling van de auto industrie, die later op gang kwam, stelde
voor de rijtuigbekleders weer andere eisen. Zij moesten zich in deze
nieuwe richting gaan specialiseren. Deze maakte plaats voor comfort en
efficiency.

Deze ontwikkeling ging in 2 richtingen:

  1. Naar de industriële vorm van bekleden.
  2. Buiten de fabrieken om bleef de ambachtsvorm, zij kregen nieuw werk o.a. reparatie en vernieuwen van interieurs.

Ook de meubelstoffeerder heeft een ontwikkeling meegemaakt in het vak. Toch zijn de verschillen tussen auto en meubelstoffeerders erg groot. De kennis en arbeid van materialen voor de autobekleding liggen heel anders en stellen hun eigen eisen. Normaal gesproken ziet men de verschillen van stofferen van meubels en auto’s niet. Denk dan aan; de zit- en rugkussens, bekleden van deurplaten, zijwanden, hemelbekleding, vloerbedekking en het bespannen van roldaken en cabrioletkappen. De zadelmaker kwam meer op ons gebied. Hij beschikte over de nodige materialen en machines.

 

Autobekleden is een arbeidsintensief vak. Het wordt veelal uitgeoefend in ambachtelijke bedrijven. Dit betekent dat het vele handwerk vaak met “oude” technieken gedaan wordt. Het vele handwerk vraagt om een langdurige praktische opleiding. Als vakman moeten we met onze tijd meegaan en van elkaar leren.

Maak een afspraak

Ben je op zoek naar autobekleding op maat? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag.

Openingstijden

Maak een afspraak

Ben je op zoek naar autobekleding op maat? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag.

Openingstijden